Recept týdne
Recepty od našich klientů
Listový závin s kysaným zelím
- listové těsto
- kysané zelí
- sýr tofu
- kmín
- sůl
Nejprve rozválíme listové těsto na slabší plát. Na něj rozprostřeme stejnoměrnou vrstvu kysaného zelí. Sýr Tofu nakrájíme na jemné kostičky a dáme na kysané zelí.
Placku s náplní svineme do tvaru závinu. Povrch závinu jemně potřeme vodou, posypeme kmínem a dle potřeby osolíme. Dáme péci. Upečený závin nakrájíme na stejné dílky a podáváme.
Dobrou chuť!
Kysané zelí - posiluje imunitu, obsahuje více vitamínu C než syrové zelí, vitamíny skupiny B, Inositol (pozitivní účinky na svaly a mozkovou činnost,...), vitamíny K, E, provitamín A, kyselinu listovou, draslík, železo, vápník, selen, zinek, vlákninu, bílkoviny, aminokyseliny, IZOTIOKYANÁTY (chrání tělo před rakovinou prsu, plic, jater, tlustého střeva).
- posiluje imunitu, je portizánětlivé, portibakteriální, zlepšuje krvetvorbu, má regenerační účinky
- je dobré proti depresím stresu, nespavosti
- snižuje cholesterol, krevní tlak, pomáhá při Alzheimerově chorobě
- je vhodné při redukčních dietách, očišťuje organismus, zlepšuje zácpu, hojení hemeroidů
- pomáhá léčit žaludeční vředy (pití čerstvé zelné šťávy), udržuje střevní mikloflóru
- podporuje potenci, plodnost, libido
Jakýmkoliv tepelným zpracováním se ze zelí vytrácí až polovina cenných látek.
KONTAKTNÍ INFORMACE najdete ZDE.:
Wellness centrum zdraví Studio Naďa, Náchod
Pomáháme lidem pro lepší zdraví
Zeleninový boršč
- 150 g červené řepy
- 150 g syrového bílého zelí
- 50 g mrkve
- 50 g celeru
- 50 g petržele
- 100 g brambor
- l cibule
- 80 g rajský protlak, na zahuštění 50 g hladké mouky (dá se vynechat či nahradit)
- 1700 ml vody
Očištěnou a omytou zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky. Na rozpáleném oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou, přidáme 80 g rajského protlaku a chvíli podusíme.
Zalijeme vodou a přivedeme do varu za stálého míchání. Vložíme zeleninu, 2 bobkové listy, 1/2 lžičky sušeného hřebíčku nebo špetku pepře a vše uvaříme doměkka. Těsně před podáváním ochuťte octem (nebo citronem) a solí.
Jednotlivé porce na talíři ozdobíme lžičkou bílého jogurtu a špetkou usekané zelené petrželky
Červená řepa - obsahuje mnoho vitamínů a minerálů, obsahuje železo, draslík, vitamín C, E, má poměrně vysoký obsah bílkovin, obsahuje kyselinu listovou, B1, B2, hořčík, křemík, meď, jód, selen, mangan a další významné látky.
Podporuje imunitní systém, regeneraci organismu, má pozitivní vliv na kardiovaskulární systém, prevence a léčba rakoviny, ... a další.
Červená řepa má nízký glykemický index, obsahuje mnoho cukru, a proto si při její konzumaci musí dát pozor lidé trpící cukrovkou.
Mrkev - obsahuje betakaroten, který se v těle přeměňuje na vitamín A (ochrana buněk proti bakteriím, virům), vitamín C, D, E, B 6, B12, thiamin, riboflavin, niacin, sodík, draslík, vápník, hořčík, železo a další látky,...
Má pozitivní vliv na nervozitu, astma, kožní onemocnění, při jaterních chorobách, střevních zánětech, rakovinu, infekční onemocnění, bolesti hlavy, překyselení organismu, chorobách sliznic a pokožky
Celer - obsahuje vitamíny skupiny B (správná funkce jater, střev, vlasy, nehty, kůže), vitamín C, A, K, E. Minerály např. chróm, draslík, sodík, hořčík, vápník, železo, zinek, jód. Eterické oleje (působí proti bakteriím, plísním v zažívacím traktu, infekci ledvin, jater). Obsahuje silice ( působí antibakteriálně - horní cesty dýchací). Chrání před žaludečními vředy a další...
KONTAKTNÍ INFORMACE najdete ZDE.:
Wellness centrum zdraví Studio Naďa, Náchod
Pomáháme lidem pro lepší zdraví
Naše služby
- nutriční typologie
- konzultace-výživa (bioimpedanční analýza těla)
- 28 denní detoxikační program
- vizážistika
- barvové poradenství (dozvíte se do jakého barevného typu patříte, barvu vlasů k vašemu typu, střih, oblečení, vzory, doplňky, brýle, líčení, ...)
- PARFÉMOVÉ vůně,......... DÁRKOVÉ POUKAZY